Tuesday, April 20, 2010

Mimpi Semalam

Sungguh indah apabila mimpi semalam membawa diri bertemu keluarga di kampung.Makan bersama dan berbual bersama.Semua ada, dan sempat sedikit ketika mimpi membawa diri dan abah memetik buah salak di depan rumah.

10 comments:

melatidaisy said...

salam..

cikgu zam merindui kampung halaman ye..adat la tu bile berjauhan..semoga jarak yg memisahkan akn mengeratkan lg kasih sayang antara kalian..amin..

Dahlia Nawi said...

alahai kesiannye..
sabar je la ye cikgu zam.
nanti dh balik malaysia, mkn la puas2 buah salak.hahah

CIKGU ZAM said...

Melatidaisy,
Wslmm.hehe, memang pun, selalu teringat, almaklumlah datang merantau sorang2 kan ke japan ni.

Dahlia,
semua makanan yang ade kat kampun saya teringin. Klu dapat makan dlam mimpi pun takpelaaa.

azian said...

Salam Cikgu Zam,
Anak saya pun gitu jg dulu. Marah bila saya upload resepi makanan. Tapi saya katakan kpdnya...duduk di tempat org hanya 6 bulan so rasa, hargai dan enjoy ur self dgn makanan di sana. Makanan di sini sudah tentu akan menanti selepas 6 bulan nanti.....akhirnya dia kata betul ckp ibu....

CIKGU ZAM said...

salam kak,
haha, tu la pasal, betul kate akak tu, saya teringattttttt malaysiaaaaaaaa, kelantannnnnnn, dan kampunggggggggg je. macam2 terbayang keropok lekor la, n semau masakan emak saya, haha,. doakan saya selamat di sini ye

kak ijan said...

Salam Cikgu..
Maaf akak lama tak sempat nak melawat blog cikgu. Bila bukak je, terharu tengok rupanya cikgu dah berjaya menjejakkan kaki ke jepun. Alhamdulillah... syukur. Semoga banyak ilmu yang dapat dimanfaatkan dari sana. Pengalaman yang sangat berharga buat cikgu nanti :)

CIKGU ZAM said...

salam kak ijan,
Thanks banyak2 kak, sebenarnya byk cabaran saya sebelum sampai di sini. Dan bile di sini pun banyak dugaaan dan cabaran, lebih2 lagi saya datang keseorangan. kat sini nak cari malaysian muslim sangat susah. Doakan saya selamat dan sihat sentiasa ye kak.

Solehah said...

homesick ke cikgu? hehe..

Annur_syahmah said...

salam....moga sentiasa di dalam afiat-NYA di sana...hmm..knape makin berisi tengokni..patutnaya makin kurusla coz susah halal food kat sana..ke coz hari2 tengok bunga sakura bersuhukan 15 c kat sana..=p

CIKGU ZAM said...

Salam solehah,
alamak kantoiiiii, di lamun homesick sekarang ni, hihihi. Rindu yang bertaburan,,,,,,ke malaysia

Salam Annur Syahmah,
Tu gambar seminggu lepas sampai, eemm nanti balik malaysia kurus la saya agaknye. Emm makanan halal mmg susah di kawasan tempat saya tinggal