Thursday, August 1, 2013

Tentang Terpugau

Mencubit rasa dan menongkah usia muda. Yang telah  terpugau  jelas kadang-kadang manusia teralpa. Itu bisikan ringkas semalaman yang diteman fikirkan semasa melayan kenangan mimpi yang dihadirkan apabila melihat wajah si mati mirip wajah sendiri. Ia jelas benar-benar  terpugau. Syukur ia indah. Ia tentang Kasih Sayang.

Alhamdulillah, Ramadhan tahun ini terisi dengan impian  hatimahu. Diberi peluang oleh-Nya untuk mencurah bakti dan sedikit ilmu dan doa kudus. Terima kasih yang sudi mendengar tazkiran kuliah saya setiap tengahan pagi Jumaat, yang sudi hadir kelas bengkel Khat saya, yang sudi bertadarus bersama saya, yang sudi berjemaah dan tarawikh bersama saya, yang sudi menghadiri bengkel solat anjuran kami, yang sudi menjemput saya untuk imami tarawikh kita bersama, yang senangsudi menerima pujukan saya menyentuh kulit anda untuk wuduk mu, dan tidak lupa jua kepada pihak sekolah luar bandar yang sudi menjemput saya menyampaikan ceramah Nuzul Quran dan Hala Tuju Pemikiran Pelajar Islam. Jasa kalian subete tidak akan saya lupakan. Ia juga tentang Kasih Sayang.

Alhamdulillah, rasa tenang dijiwa menghitung tiba waktu pulang untuk bersama keluarga tercinta dan zaujah tersayang. Juga tentang Kasih Sayang.