Friday, February 18, 2011

Tegami "Buat-buat Sibuk"

Wahid )

Selepas melalui U1 Pedagogi KM(SP) hari ini, Alhamdulillah dapat segera gegas diri ke HKL lawati si dia. Gembira kerana punyai kesempatan seperti yang dijanjikan pada diri sendiri tempoh hari. Seperti biasa nasihat dan dorongan sebagai ubat tenangkan hati jiwanya.

Isnani )

Solat Jummat di Masjid HKL. Suasana padat dengan jemaah, penuh dan mungkin ada baiknya kalau-kalau pihak pentadbiran hospital fikir dan rancang untuk tambahkan lagi kawasan untuk keselesaan dalam menunaikan ibadah, InsyaAllah.

Salasah )

Terus kembara Jumaat lapanbelasjanuari ini dengan bergerak ke International Institute of Advanced Islamic Studies (IAIS) Malaysia, Jalan Elmu, Off Jalan University, Kuala Lumpur. Ada jemputan untuk hadiri seminar yang bertajuk Japanese Global Perspective on the Study of Islam : An Alternative to Western Perspective. Alhamdulillah dapat sedikit ilmu untuk dikongsi dengan sahabat-sahabat, InsyaAllah.

Arba’ah )

Pulang ke Serdang Green Campus dan berehat lebih kurang sejam. Selepas itu bertolak ke Selayang (ke rumah abang patik). Kerana hajat untuk ke sana hujung minggu ini demi kukuhkan ukhwah Silaturahim.


*Tegami = surat/catatan