Tuesday, February 22, 2011

Rajuk Yang Kurang Sesuai

Sejak pulang dari Sakuragaoka, ramai pula teman ingin mengambil kesempatan untuk merajuk dan mahu dilayan lebih-lebih untuk@kepada mereka. Letih lah kalau sorang perlu layan extra kepada wakil dari 14 negeri dan 2 wilayah, lebih-lebih lagi antara perkara baru yang saya diasuh didik di sana adalah berlaku adil mensamaratakan hormat orang.

10x kita sms tanya khabar, juga sapa melalui YM, lagi hantar email tapi beberapa gelintir buat ‘ala-ala sombong’. Kononnya mahu saya layan lebih lagi. Tetapi bila mereka hantar satu sms, kita wajib balas terus, pantang terlupa balas yang tunggal tu,terus kita dianggap sombong la itu ini laaaa. Semua nak kaitkan sebab pulang dari Nihon. Semua kita perlu layan lebih-lebih. Letih kita jadinya. Padahal kita dah cuba sedaya upaya layan dengan baik, buat seperti sedia kala macam kita dulu-dulu, dan style kekampungan je gaya hidup kita. Bercakap pun macam dulu lah jugak.

Dah!!!, maaf banyak-banyak kepada yang nak mengada-ngada lebih tu, teruskanlah tabiat anda tu. Saya minta maaf sebab saya dah malas nak layan, lebih baik saya tumpukan kepada sahabat-sahabat yang memerlukan pertolongan dari saya, nasihat dan pandangan saya, memahami erti jiwa, keadaan dan tanggungjawab saya. Saya juga macam orang lain, ada urusan itu ini dan pelbagai tanggungjawab wajib saya. Dan kepada sahabat serta kawan-kawan yang faham saya, dan benar-benar kenal saya, terima kasih banyak-banyak saya ucapkan diatas sikap anda yang menunujukkan “hati anda memahami saya". Kepada yang tidak faham tu, takpelah……saya maafkan.