Wednesday, October 10, 2012

Cinta An-Nahl @ Mitsubachi

Cinta An-Nahl sejak 2010 yang subur kian berjangkit. Biarpun ia berputik setelah sakura berlalu pergi pada ketika itu, namun ia sudah cukup ditatang hati setelah 2 ayat An-Nahl terpugau di hati ketika meronda Kota Yokohama. Segalanya dicatat cermat persetua itu. 

Kini, di saat terus mahu mendalami tentang uniknya mitsubachi sehingga Yang Maha Esa perkenankan dua ayat tentangnya pada siri 68 dan 69 An-Nahl, saya yang gemar akan menuturkan beberapa keajaiban mitsubachi dalam mana-mana ceramah atau tazkirah yang disampaikan, bagaikan Allah membuka satu lembaran baru bila satu kotoba jemputan yang diterima. Ia tentang persidangan Mitsubachi AAA Conference (Scientific Asian Bee Conference) yang dilangsungkan di TeganuDemo. Namun, air mata sedikit sedih kerna tidak mendapat pelepasan untuk pulang terbang hadir persidangan ini. Mungkin ada hikmah disebalik semua ini dan semoga Allah sentiasa perkenankan doa hamba lemah ini moga-moga dipermudahkan urusan mencari ilmu dan mahu berbakti bantu ini. Hatimahu akan terus memburu ilmu yang itu.

*Teringat kenangan@kinen no tame indah Allah temu kan dan jatuh hati pada dua ayat AnNahl itu semasa observation hujung musim di Yokohama dulu.