Friday, July 1, 2011

Hijrah Julai

Demi sebuah kebenaran, demi bencikan fitnah dan “penggubal cerita” yang bijak main sandiwara wayang…maka penghijrahan adalah satu jalan yang diajardidikan.

Aksi membisu yang hasrat mahu kendurkan yang telah busuk, akhirnya menambah lagi contengan arang gubalan tokok tambah si pemain wayang. Ya, aku perlu pergi demi sebuah kebenaran dan kekecewaan. Terima kasih Allah kerana menampakkan bukti-bukti yang terangan dan petanda gambaran duri halus itu. Kerna sebab-sebab lain, sanggup sebarkan alasan lain demi lindungi diri dalam puraan. Mungkin pada yang benar-benar-benar-benar-benar tidak tahu kisah sebenar, akan menyerong pandang. Apa yang penting, ssdl ingin kalung setinggi penghargaan di puncak pucuk klimaks kepada yang benar-benar ketahui kisah sebenar dan kenali hati budi ssdl.


* Kadang-kadang kesian pada Surya dan kelompok lain. Pertolongan dan bantuan ikhlas dibalas sesuatu yang opposite. Teringat pula kata-kata DrH yang mungkin mendapat maklumat kurang tepat atau “tepat tapi kupasan salah”. Semoga suatu hari nanti, semakin terang bersuluh pancar sinar kelih.