Sunday, February 13, 2011

Alhamdulillah, Syukran, Terima kasih, Doomo Arigatou Gozaimasu, Trimokasehbanyoklaaadeh

Buka perenggan satu dan Ingin terus mula, ucap cakap bawa maksud satu harga penghargaan untuk semua yang terlibat.

Terima kasih kepada kepada Fakulti Pengajian Pendidikan kerana luluskan segera hajat saya mohon pengankutan untuk bawa sahabat ke Hospital Kuala Lumpur pagi Isnin, Arigatou gozaimasu buat PM Dr. Azizan dan setiausaha nya dalam membantu juga bersama Encik Aris dan Encik Zofan yang juga mudahkan urusan (pengankutan), Arigatou buat PM Dr.Ramlah kerana sangat banyak bantu dan bagi tunda pada saya untuk U1 KMSP pada Isnin, Arigatou juga buat Dr. Aminuddin kerana bagi tunda juga untuk U1 F.of.SS pada Isnin. Dan jua Doomo Arigatou Gozaimasu buat sahabat-sahabat yang sentiasa bersama-sama dalam membantu si dia. Ya, tanggungjawab kita bersama kan?

Alhamdulillah, maka dengan semua urusan dipermudahkan dengan baiknya seperti di atas, maka saya sangat rasa gembira dapat bersama-sama membawa@menemani@turutsama sahabat saya atas dasar urusan yang perlu disegerakan utk ke HKL berjumpa Dr. pakar di sana dalam segala urusan rawatan dan kemungkinan yang segera, terkini laksana rawatan seperti yang digazetkan chances tinggi utk dilakukan itu. Kepada

Dr.Ho, walaupun baru sahaja mengenali anda, tapi saya ingin luahkan pandangan bhw anda seorang yang baik hati. Saya juga ingin mengucapkan berbanyak terima kasih pada anda, anda seorang yang sangat baik, ada ihsan, prihatin dan sungguh bersemangat ingin lakukan yang terbaik, dan membantu merawat sahabat saya ini. Begitulah juga harapan selepas ini apabila bertemu pakar Dr.Ramesh yang akan menyambung hal ini ke arah yang lebih serius bagi treatment di HKL. Inilah yang kita mahu, walau kita berlainan agama, tetapi semangat ingin tolong dan berbaik-baik sangat dianjurkan untuk kesejahteraan alam sejagat. Dalam Islam juga ada menyeru saran agar sentiasa membuat baik pada warga non-muslim, dan begitu juga mereka. Inilah yang harus kita teruskan amal budayakan dalam hidup saling hormat dan tolong-menolong. Hari ini jumpa di sini, harap esok-esok ada dan ada lagi.

Kesimpulan kedua akhir mudah sahaja, memang perlu kawan temankan dia kerana kritikal untuk nya selesaikan beberapa perkara. Dan kesimpulan terakhir yang saya mahu garis-garis tulis di sisi sini adalah , mungkin banyak perkara boleh disimpulkan, tetapi saya mahu sebut yang satu ini, “marilah kita sama-sama berdoa untuk diri kita, keluarga kita dan jua kepada si dia” TITIK…!

p/s : kepada yang baru singgah di taman SSDL, entry ini adalah dari sinangsambung 3 enrty di bawah. Silalah tatap baca kepada yang mahu ye……