Saturday, August 18, 2012

Eid, Zauj dan Zaujah

Beberapa kurang jam sebelum bertolak terbang untuk bertemu Isteri dan Keluarga tersayang. Segalanya kerana cinta salam penuh lebaran pada Eid kali ini. Tidak sabar rasanya. Terima kasih buat zaujah tersayang kerana sudi tunggu abang di dataran pendaratan. 

Kepada yang Miskin dan Dhoif, kita adalah sama serupa. Saya dan Zaujah akan sentiasa mendoakan kalian. Semoga Allah sentiasa bersama kita, bersama berbondong hikmat-hikmah berkat dalam kita melayari tanggungjawab di alam ini. Akan sentiasa hati ini bersama memartabatkan insan malang dan yang kurang bernasib baik. 

Ya Rabb, aku hambaMu sangat bersyukur di atas kurniaanMu yang pelbagai kepada hambaMu. Aku bersyukur di atas mimpi-mimpi ilmiahmu yang sentiasa Engkau hadiahkan kepadaku dalam lena tidurku selari dengan doa yang sentiasa aku dambakan kepadaMu, aku bersyukur kerana Engkau memberikan rezeki di hamparan ini, yang merealisasikan  hasrat Zakatfitrah tanggungjawab suciku, pelbagai buah tangan buat Keluarga Tersayang dan juga dengan izinMu dapat ke belikan pakaian indah suci buat Zaujah tersayangku yang pastinya bakal membuatkan hati manja itu gembira, tersenyum dan bahagia. Ya Allah, sesungguhnya aku benar-benar mahu menjadi seorang Zauj yang sentiasa dapat melunaskan kasih sayang kepada Zaujah ku, romantik kan suasana aku dan dia sebagai suamisteri. Ya Allah kepadaMu aku memohon. Amin.....titik.