Friday, June 17, 2011

Genangan

Jangan ditanya mengapa Genangan nipis kuasai sesisi birai.

Sungguh ku tak terucap, terharu mendengar kata-kata sokongan dari sahabat-sahabat yang sangat memahami maksudku kerna tindakan itu. Sungguh ku bagai hampiri tertitisnya isi kelopak ke lantai dada meja. Ya Allah, sampaikanlah mimpi indah penghargaan ku buat beberapa mereka-mereka yang faham isi hati ini, kerna ku sangat membagai hargai mereka. Terima kasih menyuburkan yang layu, menyegarkan yang kuyup dan menyemat yang terbujur. Mendamba yang terdambar. Kau menyiram genangan.

Pandangan

Akhirnya, kamu berjaya ku tundukkan, kamu hormat dan patuh arahanku, kamu libatkan diri kamu-kamu. Kamu-kamu mampu berubah!!!! Pandangan 3 langkah ssdl namakan formulasi baru untuk kamu wahai gakusei, inovasi inspirasi dari si pencakar getah tua.


Ya, rasanya terkesan untuk polupasi kamu. 3 minggu dulu-dulu, kamu benjolkan sikap nakal ala lantang kamu, kamu seolah mahu cabar ssdl, kamu macam hero lubang tikus buruk. Akhirnya, aku mencipta teori formulasi ini untuk kamu, pandangan 3 langkah aku nobat. Alhamdulillah terimakasih terimakasih terimakasih Allah. Mereka nampaknya terkulai layu-aktif untuk ubah environment kelas mereka kepada bernilai aman yang bercangkuk cekap!!!!!! Tahniah buat subete gakusei kerana sudi termakan formula pandangan 3 langkah. Percayalah subete gakusei, biarpun ku dibilik berteman bulan di langit luar, aku menongkat mata bersama bulu-bulunya semata bina pandangan 3 langkah untuk terkesankan suasana belajar mu.


Ingatlah, biar pun kita tidak sekuatabah Nabi Idris ditemani Jibril menjelajah singgah ke neraka sebelum ke syurga dan kekal di sana, biarlah kita secekal Siti Hajar yang biarpun dalam kehausan di padang pasir, tetapi kuat merintih air untuk Ismail, bila air ketemu……. disedekahkan zamzam itu pula buat rombongan Jurhum yang akhirnya terciptalah satu desa baru yang aman, makmur dan subur.