Friday, June 17, 2011

Pandangan

Akhirnya, kamu berjaya ku tundukkan, kamu hormat dan patuh arahanku, kamu libatkan diri kamu-kamu. Kamu-kamu mampu berubah!!!! Pandangan 3 langkah ssdl namakan formulasi baru untuk kamu wahai gakusei, inovasi inspirasi dari si pencakar getah tua.


Ya, rasanya terkesan untuk polupasi kamu. 3 minggu dulu-dulu, kamu benjolkan sikap nakal ala lantang kamu, kamu seolah mahu cabar ssdl, kamu macam hero lubang tikus buruk. Akhirnya, aku mencipta teori formulasi ini untuk kamu, pandangan 3 langkah aku nobat. Alhamdulillah terimakasih terimakasih terimakasih Allah. Mereka nampaknya terkulai layu-aktif untuk ubah environment kelas mereka kepada bernilai aman yang bercangkuk cekap!!!!!! Tahniah buat subete gakusei kerana sudi termakan formula pandangan 3 langkah. Percayalah subete gakusei, biarpun ku dibilik berteman bulan di langit luar, aku menongkat mata bersama bulu-bulunya semata bina pandangan 3 langkah untuk terkesankan suasana belajar mu.


Ingatlah, biar pun kita tidak sekuatabah Nabi Idris ditemani Jibril menjelajah singgah ke neraka sebelum ke syurga dan kekal di sana, biarlah kita secekal Siti Hajar yang biarpun dalam kehausan di padang pasir, tetapi kuat merintih air untuk Ismail, bila air ketemu……. disedekahkan zamzam itu pula buat rombongan Jurhum yang akhirnya terciptalah satu desa baru yang aman, makmur dan subur.

5 comments:

Cikli said...

demonstrasi occupational safety tu ambo suka sangat.

werdah said...

Assalamu'alaikum CikguZam

Mudah2an sentiasa dipermudahkan Allah dalam setiap urusan.

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum CikZam,

Mudah2an niat yang baik mendapat rahmat dan dipermudahkan Allah dalam melakukan apa saja.

NzA said...

kata2 cikgu zam penuh dgn simbolik..mmg kena hayati betul2..maklumlh akak ni cikgu math..bab2 bahasa2 indah xbrapa peka...hi...

p/s: cikgu zam ore kelate jugok ko?????

Cikguzam said...

salam Cikli,
Same la ambo suko jugok bendo2 realiti nih.....

salam werdah,
gembira mendapat email dari mekcik yang menyatakan kesihatan makcik sekrang. Saya sentisa doakan semoga makcik sentiasa dalam keadaan stabil, Amin

Salam Kunang-kunang
Wslm, Terima kasih makcik. saya hargai doa yang dikirim. Bersama kita berusaha ke arah kti, InsyaAllah.

salam NzA,
Emmmm biasa je tu, blag akak jga sangat menarik dengan perkongsian. Ya,saya anak jati kelate. kak klate ko?????????