Friday, February 22, 2013

Nngaji

Alhamdulillah, lepas magrib semakin bertambah kanak-kanak riang datang mengaji di rumah. Terima kasih Allah kerana maqbulkan kesudian hati. Indahnya dapat ruang berbakti, sebelum bakal ku tinggalkan pergi.

Odaijini

Hari ini genap 2 tahun dari tarikh Tuan Lukman menjalani pembedahan kepala pada bahagian otak. 

Alhamdulillah kami sentiasa berhubung melalui telefon, dan semalam kami turut berbual lama sekadar dengan keitai (keitei=handphone, denwa=telefon) sahaja kerna dipisahkan dek jarak nan jauh. Suaranya ceria dan setiap kali kami berhubung dengan keitai biarpun beberapa kaili dalam sebulan, Tuan Lukman sering mahu berjenaka dan mengimbau kenangan lama bersama. 

Sesekali terharu pabila Tuan bercerita tentang kita bersama ke hospital dan kemudian di tahan di wad seharian suntuk. Semoga tuan sentiasa sihat walafiat saya baitkan doa didokong. Dingin malam ini ku termenung dipintu mendongak ke langit memikirkan sedihnya sahabat ku yang telah sekian lama hanya mampu melihat cahaya sinar-sinar sedikit sahaja. Sudah 2 tahun genap cukup. Sabar ya Tuan. hamba lemah ini akan sentiasa mendoakan tuan.

Alfatihah jua buat sepupu saya dari Pasir Puteh yang telah kembali ke Rahmatullah hari ini kerana terlibat dalam kemalangan di Paloh pagi tadi, semoga roh dicucuri Rahmat dan ditempatkan bersama roh orang-orang beriman. Semoga adiknya yang dikhabarkan sedang kritikal akan sembuh dan selamat, InsyaAllah. Ameen.