Sunday, January 22, 2017

🌸 Karunia


Terima kasih Allah, kerana karunia padaku yang lemah kekurangan ini dengan banyak idea dan inspirasi di malam-malam ku berjaga. Dikau karunia ilham baru gaya ku berfikir. Dikau karunia merancang dengan lebih tenang masa depan keluarga tercinta. Dikau karunia cambah-cambah kenikmatan hidup dalam laksana kebajikan. 

Bila pepagi berembun yang aman ini, dikau karunia kenampakan impian ku ke depan. Ya Allah, sejambak terima kasih tanda syukur ku padaMu. Maafkan daku, ampunkan aku dan keluarga ku, salah silap kami disaat menumpang teduhan kasih di bumi mu ini. Kami mahu yang terbaik. Teruskanlah karunia kesihatan dan panjangkan umur kami kami, agar kasih sayang ini terus menjadi nilai ibadah kami bersama.

Ya Allah, jadikan kami yang semakin bersyukur, redha pada ujian dan kuat dalam mencapai baiki kurang iman kepada semakin jadi baik budiman.

Ya Allah, jauhi eskapisme dalam diri kami bila ujian datang menguji. Lantas berilah karunia cerdik akal pada kami. Karunia, karunia, karunia... Ameen.

Syukur pada Mu Allah. Membuka sinar baru impian ku menjadi penulis. Terima kasih well organised penerbit yang pilih buku pertama saya untuk diterbit, walaupun jadual susunan giliran terbit semakin padat. Lambat masa,namun relaku tunggu. In Sya Allah, naskah kedua dan ketiga sedang digarap rapi. Allah, aku rindui terus menerus karunia Mu.🌸Allah, I Love You So Much🌸

No comments: