Thursday, October 14, 2010

Shitsurei Shimasu

13 Oktober 2010. Presentation terakhir di bumi Samurai sebelum tinggalkan Sakuragaoka. Madah ilmiah ini adalah permintaan khas dari supervisor sebagai perkongsian pengalaman dan ilmu sepanjang renangi jelajah solo ke Nippon ini. Tetamu mahu dengar adalah Supervisor, pelajar masters dan degree yang semakmal educational discussion dengan Si Pencakar Getah Tua ini. Terharu dengan jemputan mereka untuk saya datang pada “rainen” selaku pembentang kertas kerja. Emm, respon hati pencakar outerbark getah tua ini “InsyaAllah dan sekiranya kantong Okane cukup”, saya bina jejak lagi ke lantai Nippon. Siaran sekadar kongsi gambar peristiwa itu dan secubit imej semasa International Student Summit. “Shitsurei shimasu, doomo sumimasen deshita”

Terima kasih dan setinggi penghargaan kepada Keluarga Tersayang dan saudara mara, Sahabat2 tercinta, Universiti Putra Malaysia, Tokyo University of Agriculture dan semua kenalan yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan dan menyokong usaha ilmiah dan silaturahim yang saya jalankan ini. Semoga Kejayaan dan ketenangan milik bersama. Wassalam.

9 comments:

cikmanggis said...

Tahniah Zam..makcik rasa bangga..tumpang bangga dgn kejayaan Zam menamatkan pengajian di negara matahari terbit ni.Tahniah.

dan selamat kembali ke Malaysia bumi tercinta ni ...

Cikli said...

shibaratsu zam san... (betul ke ni...kalau kiteretsu tu nama kartun jepun version nobita cerdik)

semiey said...

salam sep kitoo..bilo balik boh..leh tgk bola final la sep kito kat stadium shah ale..30hb ni..kelate mene boh td..3-0 keno doh td selangor..keno telur aye molek boh..kalu demo ado sedap bohh

Dahlia Nawi said...

salam cikgu zam..

tahniah akhinye berjaya menamatkan pengajian kat sana.
gambateh tek.hahhahah

CIKGU ZAM said...

salam cikmanggis,
alaaa makcik, takde ape sangat lah pun, biase je. terima kasih di atas doa itu utk saya. Arigatou gozaimasu

salam cikli,
Nihon no koto takusan benkyou shitai node, Nippon wa totemo kirei desu ne...
Cikli-san, doomo arogatou,
Anata wa shinsetsu desu.

salam semiey,
Ok beress mieyy, mintok selamat la belako dehh, mintok jauh la bendo2 tok molek tuh, bimbey kawe baca paper kes baru ni jadi ko saing kito tuh...

salam Dahlia,
Aikk?? ade gak yg nak kene saman nii..hihihi.
Terima kasih di atas uacapan saudari k.
Gambatte kudasai.

Yan said...

ALHAMDULLIAH tamat sudah ye. Bila balik mesia?

CIKGU ZAM said...

salam kaka Yan,
Alhamdulillah, saya akan balik Malaysia pada Jumaat ni hehe, Dah rancang mase datang dulu pun Jumaat dan saya rancang balik pun Jumaat, ambil berkatt hari baik, penghulu segala hari. InsyaAllah petang akan sampai, doakan perjalanan dan semua urusan saya selamat ya. Arigatou!

HASRUL NIZAM said...

salam ukhwah dan salam ziarah :)

Semoga sukses selalu, teruskan perjuangan selagi bernafas :)

Lana~Bulu said...

Good luck cikgu...
arigato..hee
p/s-dah makan ketupat raya? hee