Sunday, October 3, 2010

Habis Dakwat

Dengun hati kala ini punyai banyak perasa, beraduk gumpal lakarannya. Sukar digambar tulis coret,cuma secebis dapat kuis. Ropi oh Ropi,laksana sebab dulu kilik kitab mengaji, jangan dihunus dengus sakit hati. Biarkan burung Japan itu kebas sayap. Mungkinkah dia terbang ke mari jika

8 comments:

Dahlia Nawi said...

salam cikgu zam..memang dakwat hbs betul, smpi takde penyambung..ingin gak tau jika ape?

saya selalu jgk gtu, nk tulis sesuatu tapi tak tau mcm mane nk luah takut menyusahkan..nk pendam sakit hati..

ape yg sy buat, taip sebanyak mane ape yg rase dlm kepala, hati jantung semua..biar laptop jd kwn sementara.

Lana~Bulu said...

memang habih betoi nampaknya...hee

azian said...

biarkan perasa itu sebati beraduk dlm hati pasti akan menghasilkan dakwat yang tidak berhenti.Itulah asam garam manis dan pahit yg menjadikan ia sebati........

samad said...

salam jika gapo bohhh..jika kau fikirkan kau boleh,kau pasti boleh melakukan(lagu jah tu)

Werdah said...

Salam cikgu Zam.

Bila burung dah kebas sayap bolehkah terbang kemari.. takpa tenang dulu nanti penuhkan semula dakwat itu.

cikmanggis said...

berehatlah dulu bila dah ada idea bolehlah isi balik dakwat tu..tentu dah mula kemas-kemas barang untuk kembali ke Malaysia.Selamat maju jaya:)

semiey said...

salam boh bilo balik kelate ...ejah sedak gak sek kitow..nati leh g tgk bola stadium lop..ko guano

CIKGU ZAM said...

salam,
terima kasih nasihat yang dikongsikan, InsyaAllah akan diamalkan pada masa mendatang.

salam lana-bulu,
ye, kehabisan yang tidak terganti.

salam azian,
ya, sangat benar dan tepat pandangan puan, terima kasih ya.

salam samad,
hehhehe, kemah demo terhiburrr hati kawe. Miey kawe akan balik pada 22 Oktober , Jumaat. bertolak pagi dan sampai petang di KLIA. beresss InsyaAllah kito juperrr nanti, molek la tuhh, silaturahim belako la dehh,,,,

salam werdah,
ye ketenangan yang amat bermakna, saya sangat berharap si burung itu akan datang kembali sebelum saya berangkat pulang.

salam makcikmanggis,
perasaan bercampur canpur sekarang ni. Gembira sangat sbb dapat jumpa family dan sahabat2 di malaysia, tetapi sedih juga nak tingglakan japan ni, banyak mereka support dan sokong saya, emm dirisik juga untuk sambung kontrak saya lagi di sini 7 bulan sehingga 2011, tapi tanggungjawab perlu saya pulang ke Malaysia sekarang.