Sunday, July 4, 2010

Terlupa, nasib baik ada "Si Termurah Berguna"

Kalau tidak kerana email dari Furuta-san (Pegawai, International Departmant, Tokyo University of Agriculture) dan kehadiran beberapa sms dari sahabat Malaysia ke kantung mobile "pakej termurah di Japan" ini (beli sebab bimbang emergency dari Malaysia), (jenis pakej - prepaid @ boleh terima sms dari Malaysia tapi TAK BOLEH BALAS SMS KE MALAYSIA @ klu call mahal "membadak" @ boleh call dan terima call dari Malaya @ boleh kirim sms dan terima sms dari Syarikat telekomunikasi yang sama sahaja di Japan @ perlu topup at least 3000 yen = lebih kurang RM 110, dalam masa 2 bulan), diri langsung sangat-sangat terlupa bahawa 4 Julai adalah tarikh lahir budak kampung ini. Teringat jua sabahat sekuliah di Malaysia yang sana tarikhnya dengan diri. Selamat Hari Lahir jua buat "Firdaus Slancar"-semoga panjang umur, murah rezeki, doa baik dimakbulkan, mendapat isteri solehah, dan semuaaaaa lah yang molek @ baik belaka ye. Terima kasih sahabat dan Furutan-san atas Ucapan otann jyoubi omedetou yang dihulurkan dan harapan yang digambarkan.
p/s - Kepada sahabat-sahabat di Malaysia yang pernah mendapat sms daripada saya sepanjang saya berada di bumi matahari terbit ini, sms yang dihantar adalah saya menggunakan capaian software skype di internet.

5 comments:

melatidaisy said...

salam alaik cikgu zam,

selamat hari lahir,
semoga berjaya dan bahagia di dunia dan akhirat..ameen :))

Solehah said...

selamat hari lahir cikgu zam..semoga dimurahkan rezeki dan semoga hidup sentiasa diredhoi oleh Allah..

Annur_syahmah said...

Salam,semoga sahbat ana ni sentiasa di dalam afiatNYA...selamat hari lahir...(^_~),semoga di panjangkan umur,di murahkan rezki olehNYA..Ameen.

melatidaisy said...

salam alaik,

ada award utk cikgu zam dari melatidaisy.jemput dtg ambil ye :)

CIKGU ZAM said...

salam Melati,
terima aksih banyak2 ucapan saudari,

salam solehah,
Terima kasih jua buat solehah diatas ucapan yang dihulurkan, dan sekalung tahniah dan selamat pengantin baru buat solehah, semoaga bahagia dunia akhirat,

Salam Annursyahmah,
Terima kasih di atas sudi kunjung dan ucapan yang digambarka, selamat memulakan semula sesi kuliah di sana, dan semoga berjaya dunia dan akhirat, Amin.