Monday, May 23, 2011

Bayang Racun

Berhati-hatilah wahai teman-temanku. Mungkin ada bayang racun disekitar mu.


Sifat ciri bayang racun adalah cukup halusi kerana menikam junam lebih dari tajamnya hujung tanjung muncung-muncung anak duri. Bayang racun sudah pasti bijak menanam tebu dibibir, menolong sungguh dan menindas yang lain dalam saluran “bijak adu pada” yang mudah membeli tebu bibirnya. Bayang racun hanya tahu mengambil kesempatan dalam lakonan iman, di belakang tabir dia akan sebarkan cerita nan kisah orang-orang yang telah menolongnya, dibuka buku-buku kisah rahsia orang yang menolongnya seolah-olah telah hilang saraf ihsan ingatan pada orang yang menolongnya. Aku rasa rasa rasa seperti terkena serpihan tikaman cerucuk sang bayang racun dari 2 satah. Aku kini perlu redha dahulu, sabarkan hati yang kian suam ini untuk di suatu hari nanti. Percayalah wahai teman, teori ini kuat untuk mengatakan terdapat bayang racun disekelingmu. Thoughts about this,at 2 am I was wide awake. I couldn’t sleep.


Berhatilah wahai teman-teman ku sayang. Bila telinga mu terdengar alunan suara dari bayang racun, maka renung lah dahulu, fikirlah sewaras mampu dan jangan terburu-buru percaya pada kata-kata irama bayang racun……kerana…..bayang racun memang bijak main cerita. Wahai si bayang racun, Please Stop dilly-dallying…..!!!


p/s:*** Mukashi aru tokoro ni, watashi no jinsei wa kawarimashita………… Alhamdulillah, Thank You Allah.

4 comments:

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Cikgu Zam

Semoga sihat walaupun dikelilingi racun-racun berbeza. Kuatkan pendinding

werdah said...

Assalamu'alaikum cikguZam


Semoga sihat.. erm tak tahu nak komen..

Cikli said...

bayang racun termuncung-muncung mengaum acum di sana sini

lama tak dengar dari cikgu zam

Cikguzam said...

salam kunang-kunang,
Wslm. Terima kasih di atas doa untuk kesihatan saya. Semoga puan juga sentiasa sihat walafiat dalam barokah Illahi, Amin.

Salam Werdah,
Wslmm kak werdah. Ohya kak semalam saya baru sahaja melawat kawan yang sakit tu. Dia mengucapkan berbanyak terima kasih di atas sumbangan yang sangat banyak dari kak werdah tempoh hari.

salam Cikli.
MAaf cikli, sangat sibuk dan tak selalu dapat Online. Sedang bergelumang dengan pelajar nakal tapi kena sentiasa sabar, InsyaAllah. Gembira dapat terus menjalin silaturahim dengan tuan.